Archiv článků

Sponzor sekce:

Přinášíme Vám seznam zajímavých článků a informací o různých tématech. Pokud Vás některý z článků zaujme, můžete si přečíst jeho celé znění na stránce, na které byl publikovaný. Tam se dostanete kliknutím na jeho nadpis.

Archiv
  • Překapávač kávy

    1. 8. 2012, 14:20 | Diskuze (0)

    Kávu si můžeme vychutnat v mnoha a mnoha variantách. Někteří milovníci černého horkého nápoje nenechají dopustit na "klasického českého turka" se spoustou sedliny na dně hrnku, jiní dávají přednost káva připravené v překapávači.

  • Zrnková káva 100% Arabica

    1. 8. 2012, 13:07 | Diskuze (0)

    Pokud si chcete skutečně dopřát tu nejlepší kávu na světě, sáhněte v nabídce po druhu arabika. Ne nadarmo byla tato káva zvolena a vyhodnocena již několikrát po sobě v nejrůznějších testech jako ta nejlepší. Nezaměnitelné aroma i chuť jsou toho důkazem.

  • Rozpustná káva

    1. 8. 2012, 9:31 | Diskuze (0)

    Každý opravdový milovník kávy má samozřejmě tu svou oblíbenou, nejlepší. Někteří nenechají dopustit na pravého silného černého turka s bohatou sedlinou. Jiní dávají přednost kávě rozpustné. Po jejím vypití ne dně hrnku žádnou sedlinu nenaleznete.

  • Instantní káva

    31. 7. 2012, 14:29 | Diskuze (0)

    Spousta z nás dává přednost instantní kávě před tou klasickou zrnkovou? Proč? A jaký je vlastně mezi jednotlivými druhy kávy rozdíl? Je instantní káva vyrobena z ropy? Ale samozřejmě že ne! Nebojte se. Jedná se o kávu pravou, kvalitní!

  • Zelená káva na hubnutí

    31. 7. 2012, 14:02 | Diskuze (0)

    O vlivech kávy na lidský organismus toho bylo napsáno již velmi mnoho. Například to, že dokáže ovlivnit krevní tlak, už považujeme za potvrzený fakt. O jiných vlivech se stále vedou diskuse. Je káva schopna pomoci nám v hubnutí?

  • Česká káva

    31. 7. 2012, 14:00 | Diskuze (0)

    Pití kávy má u nás dlouholetou tradici samozřejmě. Většina z nás dává přednost kvalitní zahraniční kávě. Mluvíme-li tedy o surovině jako takové. Brazílie, Kolumbie, Indonésie a tak dále. V tom asi není žádných pochyb či sporů.

  • Druhy kávy

    31. 7. 2012, 13:58 | Diskuze (0)

    Káva, káva, káva. Fenomén již mnoho a mnoho let, desetiletí, staletí. Pije se všude na světě. Není se čemu divit, že druhů kávy se dnes v podstatě nelze dopočítat. Vždyť pokud bychom se o to snad i chtěli pokusit, je potřeba nejdříve si ujasnit, zda se bavíme o surovině nebo výsledném nápoji.

  • Kvalitní zrnková káva

    31. 7. 2012, 13:57 | Diskuze (0)

    Kvalita kávy je ovlivněna skutečně mnoha a mnoha faktory. Mluvíme tedy o kávě coby surovině. Způsoby a varianty její konečné přípravy, tedy přípravy nápoje, ponechme chvíli stranou. Co kvalita zrnkové kávy? Odkud a jakou? Jaká zrnka jsou kvalitní?

  • Nejlepší káva

    31. 7. 2012, 13:54 | Diskuze (0)

    Jaká káva je ta nejlepší? Oslazená s mlékem, nebo ještě lépe s kopečkem šlehačky a zmrzlinou? Nebo naopak černá, silná, s velkou vrstvou sedliny? Každý, kdo pije kávu, má tu svou oblíbenou, prostě nejlepší variantu. Prostě není káva jako káva.

  • Italská káva

    31. 7. 2012, 13:05 | Diskuze (0)

    Máte chuť na skutečně dobrou kávu? Vyrobenou z nejkvalitnějších zrn. Správně připravenou i naservírovanou. Tak akorát silnou. Dokonale voňavou, čerstvou, ideálně dochucenou? Často si to vše spojujeme s "pravou italskou kávou".

<<  <  10  20  30  40  50  60  70  80  ...  84  85  86  87  88  ...  90  100  110  120  130  140  150  160  170  180  190  200  210  220  230  240  250  260  270  >  >>